28.11.2018. 8:21
0
Trump: Mogao bih da otkažem sastanak s Putinom zbog Ukrajine
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da bi mogao otkazati sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na samitu G20 u Argentini, zbog pomorskog sukoba Rusije i Ukrajine.

Trump je za "Washington Post" rekao da očekuje "potpuni izvještaj" od svog tima za nacionalnu sigurnost u vezi ruske zaplijene tri broda ukrajinske mornarice i hapšenju njihovih posada.

Američki predsjednik je kazao da će ga to opredijeliti u odluci.

"Možda neću imati taj sastanak. Ne sviđa mi se ta agresija, uopšte je ne želim", kazao je on, prenosi Reuters.

Trump je trebalo da se sretne sa Putinom na marginama samita G20 u Buenos Airesu, koji će biti održan u petak i subotu.

Ruske snage su 25. novembra zaplijenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, između Crnog i Azovskog mora, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode.


(Fena/Admir Oručević)

PutinTrump
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.