30.11.2018. 12:30
0
Samit G20 počinje u sjeni ukrajinske krize i trgovinskog rata Kine i SAD
Šefovi država vodećih svjetskih ekonomija pozvani su na samit Grupe 20 industrijskih sila kako bi raspravljali o razvoju, infrastrukturi i ulaganjima. Dok se samit zvanično otvara u petak, te teme, ipak, ostaju u sjeni brojnih spornih pitanja od američko-kineskog trgovinskog rata do sukoba oko Ukrajine.

Također se očekuje da u prvi plan izbiju napetost između dugogogodišnjih saveznika Sjedinjenih Država i Evrope, te okrutnog ubistva disidentskog saudijskog novinara Jamala Khashoggija i toga kako će saudijski princ prestolonasljednik Mohammad bin Salman, za koga se navodi da je naredio ubistvo, biti primljen među svjetskim čelnicima.

SAD, Kanada i Meksiko također bi trebali potpisati trgovinski sporazum koji zamjenjuje Sporazum o slobodnoj trgovini u Sjevernoj Americi nakon višemjesečnih teških pregovora za koje analitičari tvrde da su ostavili gorčinu među partnerima, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

G20Samit
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.