10.12.2018. 13:27
0
May izvještava ministre o razgovorima s evropskim čelnicima o Brexitu
Britanska premijerka Theresa May izvijestit će u ponedjeljak ministre u svojoj vladi o Brexitu nakon što je razgovarala s nekolicinom evropskih čelnika tokom vikenda, saopćila je njena glasnogovornica.

Lokalni mediji javili su ranije da je May zatražila od ministara da budu spremni za telefonsku konferenciju s njom, navodeći neke da sugeriraju kako ona planira odgoditi parlamentarno glasanje o Brexitu zakazano za utorak.

Njena glasnogovornica saopćila je da će se glasanje obaviti kako je i planirano, i nazvala je telekonferenciju premijerke s ministrima "rutinskom aktivnošću".

- Premijerka je razgovarala s brojim čelnicima tokom vikenda. Ona je razgovarala s predsjednicima Donaldom Tuskom, Jean-Claudeom Junckerom, razgovarala je s Leom Varadkarom, razgovarala je s Angelom Merkel i s Markom Rutteom. To je normalno uoči sastanka vijeća (EU) - izjavila je ona novinarima.

- Ona također izvještava vladu o tim aktivnostima. Danas će održati telekonferenciju s ministrima - kazala je glasnogovornica, prenosi Reuters.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.