6.1.2019. 17:16
0
Kalin odgovorio Boltonu: Kurdi nisu meta napada
Nerazumno je tvrditi da su Kurdi u Siriji meta napada Turske - rekao je Ibrahim Kalin, portparol turskog predsjednika.

On je naveo da su meta napada militanti iz "Islamske države" i kurdske grupacije "Jedinice narodne zaštite" i Radnička partija Kurdistana.  

Kalinov komentar uslijedio je nakon što je savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost John Bolton iznio još jedan uvjet za povlačenje američkih snaga iz Sirije, a to je saglasnost Turske da će zaštititi kurdske saveznike Washingtona.

Bolton, koji se nalazi u četverodnevnoj posjeti Izraelu i Turskoj, rekao je da će izneseni uvjet da Kurde ne treba napadati ponoviti i tokom sastanka sa turskim zvaničnicima. 

- Ne smatramo da će Turci pokrenuti vojnu akciju koja nije u potpunosti u koordinaciji i usaglašena sa SAD kako ne bi ugrozili naše vojnike, ali moraju ispuniti zahtjev predsjednika da sirijske opozicione snage koje su se borile uz nas ne treba ugroziti - rekao je Bolton pred susret sa izraelskim zvaničnicima.

Bolton će sutra otputovati u Tursku.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.