8.1.2019. 20:53
0
Policija iz ropstva oslobodila pet Ruskinja i jednu Ukrajinku: Radile kao prostitutke, menadžeri im lagali da će imati platu od 3.000 eura
FOTO: Ilustracija
Španska policija saopštila je danas da je oslobodila iz ropstva pet Ruskinja i jednu Ukrajinku koje su bile prisiljavane da rade kao prostitutke u jednom noćnom klubu u Granadi.

Četiri osobe su privedene, od kojih su tri zadržane u pritvoru u vezi sa ovim slučajem, a njihova nacionalnost nije objavljena. 

Krijumčari su bili u kontaktu sa ljudima koji regrutuju mlade žene preko društvenih mreža i koji obično biraju djevojke iz Rusije i Ukrajine koje imaju finansijske probleme. 

Ti "regruteri" ponudili bi djevojkama da rade u Španiji kao hostese ili da budu menadžeri u noćnim klubovima tvrdeći da je mjesečna zarada 3.000 eura, navodi "Sputnjik". 

Međutim, po dolasku u Španiju djevojke su prisiljavane da rade kao prostitutke, kako bi otplatile svoj boravak. 

Djevojke su živjele u istom klubu u kome su radile, a dnevno su plaćale boravak pet eura. 

Policija je u noćnom klubu i u jednoj kući u Granadi pronašla oružje, drogu, kao i oko 1.000 eura u gotovini. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.