13.1.2019. 17:57
0
Cesare Battisti uhapšen u Boliviji, jedan od najtraženijih bjegunaca iz Italije
Policija u Boliviji uhapsila je Cesarea Battistija, jednog od najtraženijih bjegunaca u Italiji.

Italijanski ambasador u Brazilu Antonio Bernardini saopćio je kako je bolivijska policija tokom noćne racije uhapsila traženog italijanskog komunističkog militanta Battistija koji se tereti za najteža krivična djela i ubistva počinjena tokom druge polovice prošlog vijeka.

- Battisti je uhvaćen. Demokracija je jača od terorizma - poručio je ambasador Bernardini na Twitteru, prenosi agencija Anadolija. 

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini pozdravio je hapšenje 65-godišnjeg Battistija u Boliviji.

- To je delikvent koji ne zaslužuje da uživa na plažama, već da dane provedi u zatvorskoj ćeliji - poručio je Savlini.

Battisti je pobjegao iz italijanskog zatvora 1981. godine nakon što je uhapšen zbog optužbe za četverostruko ubistvo. Bio je član militantne grupe Naoružani proleteri komunizma. Suđenje je nastavljeno u odsustvu i Battisti je 1990.godine osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

On je priznao da je bio član militantne komunističke grupe, ali je odbacio optužbe za ubistva.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.