31.1.2019. 9:24
0
Guaido: Vojska ključna za obaranje predsjednika Madura
Predsjednik venecuelanskog parlamenta Juan Guaido naveo je za New York Times da je podrška vojske Venecuele "krucijalna" za obaranje s vlasti predsjednika Nicolasa Madura.

Guaido, koji se nedavno sam proglasio za predsjednika države, napisao je u kolumni da je imao tajne sastanke s pripadnicima vojske i policije, kao i da je većina sagovornika bila saglasna da se "status quo" u Venecueli ne može održati.

"Prestanak podrške vojske Maduru je krucijalan za omogućavanje promjene vlade, i većina ljudi u uniformi se slaže da su trenutne muke u zemlji nepodnošljive. Za tranziciju će biti potrebna podrška glavnih vojnih jedinica. Imamo tajne razgovore s pripadnicima vojske i policije", naveo je on. 

Samoproklamovani lider je ponovio i da je Madurov drugi predsjednički mandat nelegitiman. 

Guaida su već podržale SAD i više drugih zemalja, a portparolka Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders je na Twitteru navela da su "SAD uz narod Venecuele". 

Jučer je hiljade pristalica opozicije u Karakasu pozvalo vojsku da napusti Madura. 

Sam predsjednik je Gvaida optužio da je "marioneta u rukama gringosa". prenosi B92.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.