31.1.2019. 13:34
0
Pompeo: Sastanak Trumpa i Kima krajem februara u Aziji
Američki državni sekretar Mike Pompeo saopćio je da je poslao tim kako bi izvršio pripreme za naredni samit između predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una koji bi se trebao održati u Aziji krajem februara.

Pompeo je izjavio u intervjuu za TV mrežu Fox News da su Sjevernokorejci pristali da se drugi samit između dvojice čelnika održi krajem februara.

- To će se održati u nekoj zemlji u Aziji - kazao je.

- Poslao sam tim tamo. Oni su sada krenuli kako bi odredili osnove za, kako se nadam, značajan dodatni korak ka denuklearizaciji poluotoka, ali i svjetlijoj budućnosti za korejski narod - kazao je Pompeo.

Nije naveo mjesto održavanja novog samita. Vijetnamske vlasti saopćile su prošle sedmici da nisu obaviještene o vremenu ili mjestu održavanja eventualnog sastanka Trumpa i Kima, ali kako su uvjerene u svoju sposobnost da budu domaćini takvog samita.

Zvaničnici i diplomati su saopćili kako Vijetnam želi da bude domaćin. Dva izvora su izjavila Reutersu da se Hanoj primprema da ugosti Kima u državnoj posjeti.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.