12.2.2019. 12:45
0
Vlada Australije doživjela poraz nakon 68 godina, podržan prijedlog zakona o azilu
Vlada Australije pretrpjela je danas poraz u parlamentu nakon što je Donji dom usvojio mjeru kojom se dozvoljava tražiocima azila pristup medicinskoj pomoći, što je prvi takav poraz vlade u posljednjih 68 godina, piše Avaz.

Nezavisni poslanici i opoziciona Laburistička stranka podržali su prijedlog zakona sa 75 glasova "za" u odnosu na 74 "protiv", čime je nanijet udarac vladajućoj konzervativnoj koaliciji. 

Glasanje je izazvalo oduševljenje među aktivistima za prava tražilaca azila u galeriji skupštine, ali gornji dom mora da usvoji prijedlog zakona prije nego što on postane zakon.  Tako da poraz, iako je nanio štetu vladi, neće rezultirati raspisivanjem izbora.

Australija presreće sve tražioce azila na moru i šalje ih u kampove u Papua Novu Gvineju i na otok Nauru i oni ne mogu stupiti na zemlju Australije, čak i ako se utvrdi njihov status izbjeglice, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.