16.2.2019. 17:48
0
Turska ne odustaje od kupovine S-400 od Rusije
Predsjednik Turske Recep Tyyjip Erdogan izjavio je da Turska neće odustati od kupovine raketnog sistema odbrane S-400 od Rusije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Mi smo sklopili sporazum za S-400 sa Rusijom, tako da ne dolazi u obzir da se povučemo”, rekao je Erdogan 16. februara.

Turska, koja je članica NATO-a, u više navrata je saopštila da je posvećena kupovini S-400, uprkos brojnim upozorenjima SAD da taj sistem ne može da se integriše u sistem raketne odbrane NATO-a.

Američki zvaničnici, Turskoj su dali neformalni rok do 15. februara da se izjasni o američkoj ponudi.

Rojters ukazuje da to znači da je propala ponuda SAD Turskoj o kupovini američkog sistema “patriot”, vrijedna 3,5 milijardi dolara, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.