21.2.2019. 13:12
0
Turska osuđuje poziv Evropskog parlamenta na prekid pristupnih pregovora
Turska je kritikovala kao "neprihvatljivo" glasanje komiteta za vanjsku politiku Evropskog parlamenta u kome se poziva na prekid pristupnih pregovora s Ankarom.

Komitet je u srijedu pozvao Evropsku komisiju i države članice EU da zvanično prekinu pristupne pregovore s Turskom, pozivajući se na tursko kršenje ljudskih prava i građanskih sloboda, vršenje uticaja na pravosuđe i teritorijalno sporenje s Kiprom i ostalim susjedima.   

 - Apsolutno je neprihvatljivo da jedan neobavezujući nacrt izvještaja pozove na prekid naših pristupnih pregovora s EU - izjavio je u četvrtak portparol turskog ministarstva vanjskih poslova Hami Aksoy.

- Očekujemo da se izvrše neophodne ispravke i da završni izvještaj bude realniji, nepristrasniji i poticajniji. Naša zemlja uzet će u razmatranje samo takav izvještaj - kazao je Aksoy, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

TurskaEU
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.