22.2.2019. 13:12
0
Theresa May mogla bi zatražiti tromjesečno odgađanje izlaska Velike Britanije iz EU
Michel Barnie, glavni pregovarač EU za Brexit, izjavio je kako ne isključuje mogućnost odgađanja datuma izlaska Velike Britanije iz EU.

Međutim, ta odluka zahtijevala bi jednoglasnu podršku članica koje će tražiti objašnjenje za razlog i rok, istakao je on. 

Pozivajući se na dobro upućene izvore, eminentni Bloomberg navodi da EU očekuje da će tromjesečno odgađanje zatražiti britanska premijerka Theresa May.

Barnie je rekao da je danas zabrinut više nego ranije, ali da vjeruje da još ima šanse da se postigne sporazum o Brexitu. 

- Theresa May mora dobiti podršku većine za ovaj sporazum. To je uvjet da se ide dalje - istakao je Barnie.

Samit EU zakazan je za 21. mart, nekoliko dana prije planiranog izlaska Velike Britanije iz Unije, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.