22.2.2019. 17:45
0
Javno se izvinio: Ministar na udaru kritika zbog trominutnog kašnjenja
Japanski ministar zadužen za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine Jošitaka Sakurada javno se izvinio jer je u četvrtak zakasnio tri minuta na sastanak u skupštini.

Opozicija je kašnjenje opisala kao znak nepoštovanja prema funkciji koju obavlja i zatim bojkotovala sastanak budžetske komisije.

Sakurada je u četvrtak bio meta žestokih kritika u javnosti, a ovo mu je bio posljednji u nizu gafova.

Prošle nedjelje je izjavio kako se osjeća izneverenim pošto je talentovani japanska plivačica saopštila da ima leukemiju.

„Ona je potencijalni osvajač zlatne medalje na Igrama, sportistkinja od koje imamo velika očekivanja. Stvarno sam razočaran”, rekao je Sakurada.

Nekoliko dana kasnije se izvinio pod pritiskom javnosti.

Prije tri godine Sakurada je žene koje su tokom Drugog svjetskog rata bili prisiljene da pružaju seksualne usluge japanskim vojnicima, nazvao „profesionalnim prostitutkama”.

Sakaruda, inače, obavlja i funkciju ministra za sajber bezbjednost, a prošle godine je izjavio da nikada nije koristio računar i da mu je drago što je uvijek prebacivao taj dio posla saradnicima, prenosi CDM. 

Japanska opozicija je u više navrata tražila da podnese ostavku.

U istraživanju koje je sproveo dnevni list Asahi Šinbun čak 65 odsto ispitanika je reklo da ovaj ministar ne radi dobro, a 13 odsto je zadovoljno Sakuradinim dosadašnjim učinkom.

Sakurada je u oktobru prošle godine izabran na ministarsku funkciju.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.