23.2.2019. 22:42
0
Nicolas Maduro odlučio prekinuti odnose sa "fašističkim vlastima Kolumbije"
Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro rekao je danas da je njegova administracija prekinula odnose sa Kolumbijom i da će protjerati diplomatsko osoblje nakon što je Bogota pomogla venecuelanskoj opoziciji da unese humanitarnu pomoć u tu južnoameričku zemlju.

- Strpljenju je kraj. Ne možemo više dozvoliti da se teritorija Kolumbije koristi za napade na Venecuelu. Iz tog razloga, donio sam odluku za prekid svih političkih i diplomatskih odnosa sa kolumbijskim fašističkim vlastima - rekao je Maduro.

Prema njegovim riječima, ambasador i konzularno osoblje Kolumbije imaju rok od 24 sata da napuste Venecuelu.

Nešto ranije je opozicija Venecuele pokušala osigurati dostavu humanitarnu pomoć što je rezultiralo sukobima sa policijom na granicama sa Kolumbijom i Brazilom.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.