4.3.2019. 12:45
0
Brkovi indijskog pilota kojeg su zarobili Pakistanci postali hit: Svi bi da izgledaju kao njihov heroj!
Indijski pilot Abhinandan Vartaman koji je uhvaćen u Pakistanu nakon što je njegov avion srušen u bojnom sukobu, postao je modni trendseter nakon povratka u Indiju.

On je postao zaštitno lice napetosti nakon pada na pakistanskoj teritoriji prošle sedmice.

Pakistanska armija je saopštila 27. februara da je oborila dva indijska vojna aviona koja su narušila vazdušni prostor u spornom Kašmiru i zarobila dvojicu pilota, piše “Kurir“.

Indijski pilot se katapultirao i sigurno prizemljio pomoću padobrana. On je u početku mislio da se nalazi u indijskom dijelu Kašmira, ali kad su lokalci počeli da ga gađaju kamenjem, morao je da ispali nekoliko hitaca u vazduh da bi se odbranio.

Indijski pilot je pojeo tajna dokumenta i nacrte misije kako ne bi pala u ruke neprijatelju. Ubrzo su ga zarobili pakistanski vojnici i prilikom fizičkog obračuna slomljen mu je nos. Zvanični Islamabad je na dan oslobađanja pilota emitovao snimak s njegovog ispitivanja, u kome on zahvaljuje pakistanskoj armiji na profesionalnosti i što ga je spasila od rulje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.