22.3.2019. 20:30
0
"Muslimanima su potrebni novi načini da ublaže atmosferu mržnje prema njima koji su doveli do napada na Novom Zelandu"
Malezijski premijer Mahathir Mohamad izjavio je da su muslimanima potrebni novi načini da ublaže atmosferu mržnje i bijesa prema njima koji su doveli do smrtonosnog napada na džamije na Novom Zelandu.

Mahathir, ugledni muslimanski državnik, izjavio je da je raspravljao o načinima poboljšanja percepcije muslimana širom svijeta u današnjim razgovorima s pakistanskim premijerom Imranom Khanom.

On tvrdi da muslimani tebaju naučiti kako da odgovore na mržnju usmjerenu protiv njih i upozorio da  poduzimanje osvete i poticanje na ubistva izazivaju identičnu reakciju. On nije ponudio alternative, ali njegovi komentari ukazuju na veću toleranciju, strpljenje i dijalog.

Mahathir je u četvrtak doputovao u trodnevnu posjetu Pakistanu, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.