6.4.2019. 16:41
0
U Iranu evakuacija hiljada stanovnika zbog poplava
Iranske vlasti u subotu su naredile evakuaciju hiljada stanovnika iz šest gradova na jugozapadu zemlje zbog opasnosti od daljnjih poplava, u kojima je dosad smrtno stradalo 70 ljudi, izvijestila je službena novinska agencija Irna.

Obilne padavine obrušile su se u posljednjih nekoliko dana na pokrajinu Kuzestan, zbog čega mjesne vlasti strahuju od izlijevanja rijeke Karkheh iz korita.

Iako su na više mjesta postavljene zaštite od poplave, one bi pod silinom vode mogle popustiti i ugroziti živote stanovnika okolnih mjesta. 

Vlasti su bile prisiljene popustiti ventile brane na Karkehu. "Stanovništvo šest obližnjih gradova i mjesta mora se evakuirati što prije", rekao je guverner pokrajine Kuzestan, Gholamreza Shariati. 


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.