7.4.2019. 20:24
0
"Sa ovom glupošću, američka vojska i sigurnosne snage neće više imati današnji mir u zapadnom dijelu Azije"
Američka vojska neće više imati mira u zapadnoj Aziji ako SAD proglase iransku Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom, poručio je komandant garde.

"Sa ovom glupošću, američka vojska i sigurnosne snage neće više imati današnji mir u zapadnom dijelu Azije", rekao je Mohamad Ali Džafari, prenosi Reuters.

Na najavu da bi SAD mogle da proglase iransku elitnu Revolucionarnu gardu stranom terorističkom organizacijom, Iran je najavio recipročne mere.

"Ako Revolucionarna garda bude stavljena na američku listu terorističkih grupa, mi ćemo vojsku te zemlje (SAD) staviti na crnu listu terorista odmah uz Daeš (Islamsku državu)", naveo je jučer predsedavajući Komiteta za nacionalnu sigurnost iranskog parlamenta Hešmatolah Falahatpišeh.

Šef iranske diplomatije Mohamed Džavad Zarif izjavio je danas da američki zvaničnici koji namjeravaju da proglase Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom žele da "uvuku SAD u blato" a po nalogu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, prenosi B92.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.