21.4.2019. 13:48
0
Potpuni haos: Stotine mrtvih, blokirane ulice, uveden policijski sat, blokiran Facebook, policija tvrdi da zna ko su napadači
Na Šri Lanci je odjeknula i osma eksplozija, a predsjednik te zemlje Maithripala Sirisena naredio je pokretanje opsežne operacije protiv organizatora smrtonosnih napada koji su se dogodili na katolički praznik Uskrs.

- Naredio sam provedbu odlučne borbe protiv odgovornih za ovu zavjeru - kazao je Sirisena i dodao kako je naredbu izdao svim sigurnosnim snagama te otočne zemlje u Indijskom okeanu.

Sirisena je pozvao građane na oprez i racionalno ponašanje te ih je upozorio da ne obraćaju pažnju na lažne vijesti, javila je agencija Anadolija. 

List “Daily Mirror“ javlja da je odlukom predsjednika na Šri Lanci uveden policijski sat koji će trajati od 18.00 do šest sati ujutro po lokalnom vremenu.

Isti izvor javlja kako je na Šri Lanci odjeknula i osma snažna eksplozija i to u mjestu Dematogoda na periferiji Kolomba.

Vlasti Šri Lanke su privremeno blokirale Facebook i Instagram i druge društvene mreže kako bi spriječili širenje lažnih vijesti i panike.

Najmanje 185 osoba je ubijeno, a 469 je ranjeno u šest jutrošnjih bombaških napada na Šri Lanci.

Mete bombaških napada bile su tri crkve u gradovima Kochchikade, Negombo i Batticaloa te tri luksuzna hotela Kingsbury, Cinnamon Grand i Shangri La u glavnom gradu Šri Lanke Colombu.

Sedma eksplozija odjeknula je kod zoološkog vrta kod Colomba.

Napadi su se dogodili na katolički praznik Uskrs, a lokalni mediji javljaju da među stradalima ima i turista.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.