24.4.2019. 18:30
0
Francuska novim zakonom ubrzava proceduru za rekonstrukciju katedrale Notre Dame
Francuska vlada predstavila je zakon kojim želi da ubrza rekonstrukciju katedrale Notre Dame i osigura transparentnost u trošenju ogromnih donacija za obnovu.

Nacrt zakona koji je danas objavljen omogućit će vladi da donese hitne odluke u vezi s obnovom Notre Dame katedrale i da preskoči neke obične procedure obnove, prenosi  AP.

Francuska ima veoma stroge, dugačke procedure kada je u pitanju renoviranje istorijskih spomenika.

Prijedlog zakona, također, daje pravni okvir za nacionalnu kampanju finansiranja koja će pomoći u finansiranju obnove i koja treba da osigura transparentnost o tome kako će se novac koristiti.

Zakon će biti u parlamentu u narednim sedmicama.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron postavio je cilj da katedrala bude obnovljena za samo pet godina, što neki stručnjaci smatraju da je jednostavno nemoguće.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.