28.4.2019. 12:24
0
U Indoneziji više od 270 umrlih od prekomjernog rada na brojanju glasova
Deset dana nakon što je Indonezija održala najveće svjetske jednodnevne izbore, više od 270 ljudi umrlo je od bolesti povezanih s prekomjernim radom zbog višesatnog prebrojavanja miliona glasačkih listića, objavili su dužnosnici u nedjelju.

Izbori održani 17. aprila u zemlji od 260 miliona stanovnika, prvi su put bili objedinjeni, predsjednički te izbori za nacionalni i pokrajinski parlament, kako bi se smanjili troškovi.

Glasanje je većinom prošlo u miru, a  izlaznost je bila oko 80 posto od 193 miliona Indonežana s pravom glasa koji su morali ispuniti do pet glasačkih listića na 800.000 glasačkih mjesta.

Međutim, provedba prebrojavanja glasova u samo osam sati u zemlji koja se prostire na gotovo 5000 kilometara od istoka do zapada pokazala se Herkulovim logističkim podvigom, a naposljetku i smrtonosnim za neke službenike koji su listiće prebrojavali ručno.

Do subote navečer, umrla su 272 dužnosnika, uglavnom od prekomjernih sati rada, a 1878 drugih otišlo je na bolovanje, rekao je glasnogovornik Generalnog izbornog povjerenstva (KPU), Arief Priyo Susanto, piše Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.