18.5.2019. 21:53
2
Sebastian Kurz najavio prijevremene izbore u Austriji
Austrija će raspisati prijevremene izbore, odlučio je kancelar te zemlje Sebastian Kurz.

Velika politička kriza koja potresa zemlju dovela je do prijevremenih izbora, a izazvala je ostavka austrijskog vicekancelara i predsjednika desničarske Slobodarske stranke Austrije Heinza-Christiana Strachea. 

On je podnio ostavku na sve svoje funkcije nakon što je objavljena snimka na kojoj je ruskoj poduzetnici 2017. u vili na Ibizi ponudio pogodovanje pri dodjeli javnih konkursa ako ona finansijski pomogne njegovoj stranci da dođe na vlast. 

-Žao mi je. To je bilo glupo, neodgovorno i jedna velika greška i zato sam kancelaru Kurzu ponudio svoju ostavku koju je on i prihvatio - rekao je Strache u na vanrednoj konferenciji za medije, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.