20.5.2019. 13:09
0
Hofer: Svi ministri FPÖ-a podnose ostavke ako ministar Kickl bude smijenjen
S obzirom na očekivanu smjenu austrijskog ministra unutarnjih poslova Herberta Kickla dok traje skandal "Ibiza", novi čelnik FPÖ-a Norbert Hofer zaprijetio je ostavkom svih ministara njegove desničarske populističke stranke.

"Kao ministri, stavljamo na raspolaganje sve naše mandate ako ministar unutarnjih poslova Herbert Kickel ostane bez svoje funkcije", rekao je Norbert Hofer, novi šef FPÖ-a i ministar prometa u ponedjeljak u Beču, prenosi AP.

Dodao je da  Kickl nije učinio ništa loše i da nema istrage protiv njega.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz trebao bi oko podneva objaviti saopćenje u kojem se očekuje Kicklova smjena, nakon što se tokom vikenda raspala koalicija Kurzovih konzervativaca i FPÖ-a, a premijer je najavio prijevremene izbore. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.