24.5.2019. 19:45
0
Le Pen: Brexit se mora desiti
Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen pozvala je u petak britanske vlasti da poštuju odluku donesenu na britanskom referendumu i da omoguće da njihova zemlja napusti Evropsku uniju.

Le Pen, čelnica antimigrantskog, populističkog, Nacionalnog fronta, izjavila je na konferenciji za novinare u Henin-Beaumontu u sjevernoj Francuskoj da je britanska premijerka Theresa May bila prinuđena da podnese ostavku "jer je pokušala da zaobiđe narodnu volju izraženu na referendumu o Brexitu".

Kazala je da francuski političari i mediji "ne smiju davati lekcije iz moralnosti" britanskom narodu koji je odlučio da napusti EU.

Ankete javnosti ukazuju da će stranka Le Pen biti među dvije vodeće političke snage na izborima za Evropski parlament koji se održavaju u nedjelju, skupa sa strankom predsjednika Emmanuela Macrona, prenosi Associated Press.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.