25.5.2019. 15:45
0
Američki sudac zaustavio plan izgradnje dijela graničnog zida
Sudac u američkoj saveznoj državi Kaliforniji blokirao je plan predsjednika Donalda Trumpa da izgradi dio dugo vremena najavljivanog graničnog zida novcem koji je osigurao kada je proglasio izgradnju zida nacionalnom urgentnom situacijom.

Američki oblasni sudac Haywood Gilliam Jr. trenutno je blokirao napore Trumpove administracije da preusmjeri sredstva za finaNsiranje dijela zida na meksičkoj granici. Njegova odluka odnosi se na dva planirana projekta izgradnje dodatnih 80 kilometara ograde u dvije regije.

Gilliam je objavio presudu nakon što je saslušao argumente u dva sudska postupka. Kalifornija i još 19 saveznih država pokrenule su jednu parnicu, dok su Sierra Club i grupa lokalnih zajednica duž granice pokrenule drugu.

U pitanju su milijarde dolara koje bi omogućile Trumpu da ispuni svoje predizborno obećanje uoči osvajanja prvog predsjedničkog mandata i dok se priprema za osvajanje drugog, prenosi Associated Press.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.