27.5.2019. 10:10
0
Tsipras priznao poraz na izborima za EP, najavio prijevremene izbore u Grčkoj
Premijer Grčke Alexis Tsipras kasno sinoć priznao je poraz vladajuće ljevičarske partije Syrize na nedjeljnim izborima za Evropski parlament i najavio prijevremene parlamentarne izbore u toj zemlji.

Tsiprasova Syriza osvojila je 24 posto glasova na evropskim parlamentarnim izborima u Grčkoj, dok je opoziciona konzervativna Nova demokracija osvojila 32,8 posto glasova.

- Rezultati izbora nisu opravdali naša očekivanja - kazao je Tsipras, javlja agencija Anadolija. 

Najavio je da će se nakon lokalnih izbora 2. juna sastati s predsjednikom Grčke Prokopisom Pavlopoulosom i da će od njega zatražiti da raspiše prijevremene parlamentarne izbore.

Tsiprasov mandat ističe u oktobru ove godine, a analitičari najavljuju da bi parlamentarni izbori u Grčkoj mogli biti održani već 30. juna.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.