27.5.2019. 17:36
0
Corbyn: Brexit vratiti u ruke naroda kroz opće izbore ili referendum
Dvije glavne britanske stranke obećale su u ponedjeljak riješiti pat poziciju izazvanu Brexitom u nadi da će vratiti birače koji su im okrenuli leđa i povjerenje poklonili euroskeptičnom Nigelu Farageu na evropskim izborima.

No dvije stranke različito tumače kazneni rezultat koji je pokazao koliko je duboko Brexit podijelio Britaniju.

Birači žele da se Brexit konačno provede, tvrde konzervativci, a laburisti su uvjereni da birači žele nove izbore ili novi referendum.

Brexitsku dilemu moguće je riješiti jedino ako se to pitanje ponovno preda u ruke naroda bilo da se održe novi izbori ili referendum, smatra čelnik Jeremy Corbyn.

"Konzervativci se raspadaju i ne mogu vladati, a parlament je blokiran, ovo pitanje morat će se vratiti ljudima, bilo kroz opće izbore ili javno glasanje", rekao je u priopćenju.

"Nećemo dopustiti nastavak haosa u Konzervativnoj stranci koji gura našu zemlju u izlazak iz Evropske unije bez sporazuma. Parlament može i hoće spriječiti takav ishod štetan za radna mjesta i industriju u Ujedinjenom kraljevstvu", rekao je Corbyn, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.