1.6.2019. 22:10
0
U eksploziji u fabrici eksploziva u Rusiji 79 povrijeđenih
Sedamdesetdevet osoba povrijeđeno je danas u eksploziji u fabrici eksploziva u ruskom gradu Đeržinsk, javile su ruske vlasti novi bilans.

Od jutros kada je javljeno za eksploziju bilans povrijeđenih rastao je od 19, do 38 i posljednja cifra bila je 42 povrijeđena. Nema poginulih.

Nesreća se dogodila u naučno-istraživačkom institutu “Kristal” u Đeržinsku koji se nalazi oko 400 kilometara istočno od Moskve u oblasti Nižni Novgorod.

U eksploziji je oštećeno pet zgrada fabrike i oko 180 stambenih zgrada, javile su gradske vlasti.

Povrijeđeni su pogođeni fragmentima šrapnela, ranije je rekao portparol bolničkih vlasti, prenijela je ruska agencija Interfaks.

Prema predstavnicima fabrike na koje se poziva Interfaks pet osoba koje su radile u zoni fabrike gdje se dogodila eksplozija uspješno je evakuisano.

Požar je potpuno ugašen a otvorena je istraga oko mogućeg kršenja bezbjednosnih normi.

Institut “Kristal” je otvoren pedesetih godina prošlog vijeka i bavi se stvaranjem eksplozivnih materija, kao i tehnologija za njihovu bezbjednu proizvodnju, testiranje, transport i korištenje, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.