4.6.2019. 11:59
0
Kongres SAD-a odobrio financijski okvir za prodaju 8 zrakoplova F-16 Bugarskoj
Američki kongres odobrio je prodaju cjelokupnog paketa od osam zrakoplova F-16C Block-70 vrijednih 1,6 milijardi dolara Bugarskoj, priopćilo je Ministarstvo obrane u Sofiji, javlja BTA.

Paket uključuje osam potpuno opremljenih mlaznih zrakoplova, sve dodatne zrakoplovne sustave, kao i buduće nadogradnje i novouvedene sustave oružja.

Američka vlada pružit će bugarskoj strani nacrt ugovora (LOA) u kojem će se definirati cijena u roku od dva tjedna. Nakon toga proces pregovora će se nastaviti.

Ministarstvo obrane Bugarske je istaknulo da je američki kongres donio ovu odluku o izvozu ove visokotehnološke platforme i njezinih sustava u vrlo kratkom roku.

Bugarska, koja je članica NATO-a od 2004. godine, planirala je proračun od 900 milijuna eura za kupovinu najmanje 8 borbenih zrakoplova koji bi zamijenili njihove sovjetske MiG-29.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.