30.6.2019. 14:38
0
Erdogan: Među teroristima PKK-a, DHKP-C-a i FETO-a nema razlike
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao je kako su škole, udruženja i pojedinci pri terorističkoj organizaciji Fetullahci (FETO) i dalje aktivni u Japanu.

Erdogan je nakon sastanaka u Kyotu u Japanu, otputovao u Nagoyu gdje je prisustvoao programu susreta s turskom zajednicom.

Turski predsjednik se tom prilikom osvrnuo i na aktivnosti FETO-a u Japanu.

”Škole, udruženja i pojedinci pri FETO-u i dalje vode svoje aktivnosti u japanu. Ova organizacija koja je u noći 15. jula podlo usmrtila našeg 251 građanina, u inostranstvu vodi intenzivnu kampanju protiv naše zemlje“, rekao je Erdogan.

Podsjetio je kako je ova organizacija 40 godina pod krinkom dobročiniteljstva skupljala sredstva koja je kasnije koristila protiv naroda.

”U borbi protiv ove organizcije očekujemo i vašu podršku. Ono što su PKK-a i DHKP-C, to je isto i FETO. Među njima nema nikakve razlike“, rekao je Erdogan.

Smatra kako su jedinstvo i zajedništvo ključ svakog uspjeha.

”Sve dok zajednički djelujemo nema prepreke koju ne možemo prevazići. Tako i vi, kao što se i do sad djelovali zajednički, tako i od sad možete prevazići sve prepreke”, smatra Erdogan.

Istaknuo je i mogućnost otvorenja konzulata Republike Turske u Nagoyi.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.