3.7.2019. 20:45
0
Austrija će održati prijevremene izbore 29. septembra
Austrijanci će ponovo izaći na glasačka mjesta 29. septembra kako bi izabrali novo Nacionalno vijeće, odlučili su poslanici u srijedu.

Lokalni mediji javili su da je prelazna vlada prvo odobrila prijedlog za održavanje  prijevremenih izbora, dok ga je glavna komisija Nacionalnog vijeća jednoglasno usvojila.

Prijevremeni izbori slijede nakon propasti koalicijske vlade zbog korupcijskog skandala u koji je bila umiješana desničarska Slobodarska stranka.

Pokušaji ondašnjeg kancelara i čelnika konzervativne Narodne stranke Sebastiana Kurza da stabilizira vladu nisu, međutim, uspjeli i on je smijenjen nakon što mu je izglasano nepovjerenje.

Prelazna vlada, koja je formirana nakon propasti vladajuće koalicije i na čijem je čelu Brigitte Bierlein, vladat će samo u prelaznom periodu do novih izbora, prenosi Xinhua.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.