27.7.2019. 20:37
0
Na protestima u Moskvi privedeno 250 ljudi
Na današnjim neodobrenim protestima u Moskvi privedeno je 250 ljudi zbog remećenja javnog reda i mira, saopštila je policija.

Zvaničnik ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da najveći broj privedenih nisu građani Moskve, kao i da su svi na saslušanju u policiji, javlja TASS. 

Proteste je zakazao opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je zbog toga uhapšen u srijedu i osuđen na 30 dana zatvora. 

Vlasti su ranije upozorile učesnike neodobrenog skupa na odgovornost i na kršenje zakona u slučaju održavanja protesta. 

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da su demonstranti pripremili provokacije koje predstavljaju prijetnju životima ljudi, zdravlju i bezbjednosti, prenio je TASS. 

Protesti su zakazani zbog odluke izbornih vlasti da zabrane pojedinim opozicionim kandidatima učešće na izborima za gradsko vijeće, jer nisu skupili dovoljan broj potpisa. 

Rojters javlja da je ruska policija danas uhapsila više od 600 ljudi, uključujući aktiviste, koji zahtjevaju da se članovima opozicije dozvoli kandidatura na lokalnim izborima kasnije ove godine. 

Britanska agencija, takođe, javlja da su demonstranti nakratko blokirali glavnu kružnu saobraćajnicu u Moskvi, oko dva i po kilometra od Kremlja. 

Saobraćaj je kasnije ponovo normalizovan.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.