12.8.2019. 15:45
0
U Švicarskoj nestali muškarac i djevojčica, automobil odnijela blatna bujica
Muškarac i šestogodišnja djevojčica nestali su nakon što je njihov automobil odnijela blatna bujica izazvana snažnim poplavama u švicarskom kantonu Valais.

Deseci spasilačkih radnika u  ponedjeljak su pokrenuli potragu.

Snažna oluja i klizište u nedjelju navečer doveli su do naglog povećanja nivoa rijeke  Losentze, koja je odnijela dva automobila, od kojih je jedan bio prazan i kasnije  pronađen uništen.

Nepoznato je da li su 37-godišnji muškarac i djevojčica otac i kćerka. Policijska glasnogovornica nije bila odmah dostupna. Vlasti su također zatvorile ceste u blizini alpskog grada Chamoson i žičaru koja povezuje Sierre s turističkim mjestom Crans-Montana, zbog rizika po ljude.

Oluja se desila skoro godinu dana nakon što je golemo klizišto progutalo dio  Chamosona.

Naučnici koji proučavaju klimatske promjene tvrde da ekstremni vremenski uslovi, uključujući poplave i toplotne valove, postaju sve učestaliji zbog globalnog zagrijavanja, prenosi Reuters. 
 

(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.