21.8.2019. 20:57
0
Turska policija hapsila demonstrante, korišteni vodeni topovi
Policija Turske koristila je danas vodene topove kako bi razbila protest zbog odluke vlade da smjeni tri izabrana gradonačelnika na većinski kurdskom jugoistoku zemlje i zamijeni ih svojim predstavnicima, javili su turski mediji.

Privatna novinska agencija DHA navela je da je najmanje 30 ljudi uhapšeno u gradu Dijarbakir, trećeg dana protesta zbog smjenjivanja gradonačelnika.

Vlada je smijenila gradonačelnike Dijarbakira, Mardina i Vana zbog njihovih navodnih veza sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK), navodeći kao razlog istrage ili sudske procese protiv njih. Tri gradonačelnika, članovi prokurdske Narodne demokratske partije, izabrani su na funkcije na lokalnim izborima u martu.

PKK terorističkom organizacijom smatraju Turska, SAD i EU, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.