9.9.2019. 14:04
0
Macron se izvinio Rami zbog pogrešne himne
Francuski predsjednik Emmanuel Macron izvinio se albanskom premijeru Ediju Rami, nakon što je u Parizu, pred početak utakmice Francuska – Albanija, umjesto albanske puštena himna Andore.

Reprezentativci Albanije izgledali su zbunjeno kada se na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine začula himna Andore Moćni Karlo Veliki, umjesto albanske Pozdrav zastavi.

Albanski navijači su odmah izviždali organizatore, a fudbaleri su odbili da igraju dok se greška ne ispravi, zbog čega je utakmica kasnila deset minuta.

Kada je spiker na stadionu uvidio problem, uslijedio je sljedeći gaf.

On je izvinjenje uputio navijačima Jermenije, zemlje koja čak nije ni u istoj kvalifikacionoj grupi.

Nakon meča, selektor Francuske Didier Dechamps javno se izvinio zbog greške.

„To je nešto što ne bi trebalo da se događa, ali dogodilo se”, rekao je.

„Razumijem Albance i logično je što smo sačekali kako bi i oni mogli da čuju himnu prije utakmice.”

Premijer Albanije Edi Rama je napisao u nedjelju na Twitteru da je od Macrona dobio iskreno izvinjenje za skandalozni gaf Francuske fudbalske federacije sa albanskom himnom, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.