17.9.2019. 17:44
0
Putin: Izrael smatramo ruskojezičnim područjem
U Izraelu živi skoro dva miliona građana koji govore ruski jezik, samim tim tu zemlju u Rusiji smatraju ruskojezičnim govornim područjem.

"Građani Rusije i Izraela povezani su porodičnim i prijateljskim vezama. To je jedna zajednička porodica, bez ikakvih preuveličavanja. Skoro dva miliona ljudi u Izraelu govori ruskim jezikom. Smatramo Izrael ruskojezičnim govornim područjem", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je dodao da Ruse i Izraelce spajaju i zajednički tragični istorijski trenuci, prenosi "Sputnjik".

"Stavovi Rusije i Izraela su jedinstveni - smatramo da je nedopustivo da se rezultati Drugog svjetskog rata na bilo koji način revidiraju i da se opravdava fašizam. Što više vremena prolazi od završetka tog rata, to je na nama veća odgovornost da se prisjećamo svih tih stvari kako nikada ne bi bile zaboravljene", istakao je šef Kremlja.

Ruski predsjednik je zahvalio jevrejskim organizacijama što se aktivno bave zaštitom istorije i borbom protiv njene revizije, naglasivši da se praktično niko, sem njih, time nije bavio, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.