20.9.2019. 17:08
0
Gradonačelnik New Yorka odustao od kandidature za predsjednika SAD
Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio prekinuo je svoju kampanju za kandidata Demokratske stranke na američkim predsjedničkim izborima 2020. godine.

On je objavio tu odluku u intervjuu za MSNBC.  

De Blasio, koji je objavio da ulazi u trku u maju, nije od tada uspio da dobije veću podršku među velikim brojem pretendenata za predsjedničku nominaciju američkih Demokrata.  

Oni treba da izaberu kandidata koji će se suprotstaviti republikancu Donaldu Trumpu koji se kandiduje za drugi mandat.  

De Blasio je rekao da se osjeća da je doprinio koliko god može u unutarpartijskoj trci za predsjedničku nominaciju, i dodao je jasno da sada nije njegovo vrijeme.  

Prva unutarstranačka glasanja po saveznim državama, takozvani "primaries", počela su u februaru, a završavaju se u junu sljedeće godine.  

Predsjednički izbori će biti 3. novembra 2020, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.