21.9.2019. 10:14
0
Trump potpisao odluku o slanju vojnika u Saudijsku Arabiju
Američki predsjednik Donald Trump odobrio je slanje vojnika u Saudijsku Arabiju.

Trumpova odluka došla je nakon prošlosedmičnih napada na naftna postrojenja u Saudojskoj Arabiji, za koje SAD optužuju Iran, koji se brani.

Pentagon je, prenosi Reuters, saopćio da će u Saudijsku Arabiju biti poslan umjeren broj vojnika, a priroda njihova djelovanja bit će primarno odbrambene prirode.

I američki ministar obrane Mark Esper najavio je da će Pentagon angažirati američku vojsku na Bliskom istoku.

"Predsjednik je odobrio raspoređivanje američkih snaga, koje će biti odbrambenog karaktera i prvenstveno fokusirano na zračnu i odbranu od raketa", izjavio je Esper, dodavši da je Saudijska Arabija zatražila podršku.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.