29.9.2019. 21:27
0
Migranti na Lezbosu izazvali požar, sukobili se s policijom
Migranti su tokom protesta u kampu na grčkom ostrvu Lezbos izazvali požare, kako unutar tako i u samom kampu, i sukobili se sa policijom.

Prema nepotvrđenim informacijama, dvije osobe su poginule u kampu Morija.

Migranti zahtijevaju da budu premješteni u kopneni dio Grčke.

Portparol grčke policije, Teodoros Hronopulos, izjavio je za AP da su migranti zapalili maslinjak ispred kampa nešto prije 17 sati po lokalnom vremenu.

Samo nekoliko minuta kasnije, izazvali su požar i u samom kampu.

Gradonačelnik Lezbosa je objavio da su oba požara ugašena.

Policija je saopštila da se zamjenik ministra za zaštitu građana Lefteris Ojkonomu, inače bivši šef grčke policije, uputio na Lezbos.

U kampu Morija nalazi se oko 12.000 migranata, većinom Avganistanaca, a taj prostor je predviđen za 3.000 ljudi, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.