30.9.2019. 12:20
0
Velika Britanija 31. oktobra izlazi iz EU sa ili bez sporazuma
Velika Britanija napustit će Evropsku uniju 31. oktobra, izjavio je ministar finansija Sajid Javid, dodavši kako se nada da će do tada, ipak, postići sporazum.

- Nadam se da ćemo se dogovoriti. Ako ne možemo postići dogovor, mislim da je važno u svakom slučaju izaći, pa čak i bez sporazuma. Nije savršeno, ali je prikladno da 31. oktobra izađemo - rekao je Javid za ITV.

Javid je u više navrata odbio da objasni kako vlada može provesti Brexit bez sporazuma s obzirom na to da je nedavno usvojen zakon koji od premijera zahtijeva da odgodi Brexit u takvom slučaju.

- Naravno da je zakonodavstvo koje je parlament usvojio pogoršalo stvari, ali jasno je da je naša politika ostala potpuno nepromijenjena, odlazimo 31. oktobra - rekao je ministar.

Zbog svih dešavanja u Velikoj Britaniji, i funta je oslabjela, jer ulagači strahuju od haotičnog izalska zemlje iz Unije, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.