7.10.2019. 19:14
0
Francuska uputila poziv Turskoj: Ne radite protiv interesa koalicije koja se bori protiv Islamske države
Francuska je pozvala Tursku da izbjegne bilo kakve postupke koje bi mogli biti suprotni interesima koalicije koja se bori protiv "Islamske države", nakon što su SAD započele povlačenje vojske sa sjeveroistočne sirijske granice.

Iz francuskog Ministarstva vanjskih poslova saopćeno je da bi se privedenim militantima u sjeveroistočnoj Siriji, uključujući strance, moglo suditi tamo gdje su počinili zločine.  Evropske države do sada su odbijale pozive SAD da prihvate zarobljene militante Islamske države koji su došli iz tih zemalja. SAD su ranije saopćile da povlače vojsku iz sjeveroistočne Sirije, što predstavlja veliku promjenu koja otvara put turskoj vojsci za početak ofanzive protiv snaga koje predvode Kurdi. 

Povlačanjem američke vojske odgovornost za nekoliko hiljada zarobljenih militanata prebacuje se na Tursku. 


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.