17.10.2019. 17:06
0
Trump poslao pismo Erdoganu: 'Pamtit će vas kao vraga. Nemojte biti opasan momak, nemojte biti budala'. Erdogan ljutito bacio pismo u smeće
Pismo u kojem američki predsjednik Donald Trump poziva Recepa Tayyipa Erdogana da postigne dogovor sa sirijskim Kurdima, upozoravajući ga da će ga povijest osuditi kao 'vraga', turski predsjednik nije dobro prihvatio, pa ga je dramatično bacio u smeće i naredio vojnu akciju na sjeveroistoku Sirije.

Kako prenosi BBC Erdogan se poprilično naživcirao porukom, a turska vlast je 'odlučno' odbila Trumpove zahtjeve. - Ne želite biti odgovorni za klanje hiljada ljudi, a ja ne želim biti odgovoran za uništenje turskog gospodarstva, a bit ću - poručio je u pismu od 9. oktobra.

- Historija će vas pamtiti pozitivno ako ovo učinite na ispravan i human način. Zauvijek će vas pamtiti kao vraga ako se dobre stvari ne dogode. Nemojte biti opasan momak (tough guy, op. a.). Nemojte biti budala - zaključuje Trump. 

BBC navodi da je historija sukoba Erdoganove zemlje s Kurdima duga, kao i mimoilaženja Ankare i Washingtona po tom pitanju. Ni administracija Baracka Obame nije imala razumijevanja za odnos Turske prema Kurdimaa, a Trump je nastavio u tom smjeru, prenose Večernje.

(Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.