17.10.2019. 22:43
0
Pence: Turska i SAD dogovorili obustavu operacije 'Izvor mira' na 120 sati
Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je danas da su se Sjedinjene Američke Države i Turska dogovorili o prekidu vatre u Siriji.

Nakon sastanka delegacija dviju zemalja u Ankari, Pence je novinarima kazao da je dogovoreno da će turska operacija "Izvor mira" biti obustavljena na 120 sati, javlja agencija Anadolija. 

- Također, Turska i SAD su postigli dogovor o potpunom uništenju ISIS-a na sjeveroistoku Sirije - rekao je Pence, te dodao da će njegova zemlja pomoći i u povlačenju YPG/PKK-a.

- SAD će olakšati povlačenje terorista YPG/PKK-a iz sigurne zone u Siriji. Naš cilj je osigurati povlačenje YPG-a u narednih 120 sati. To je već započelo - kazao je Pence.

Istakao je i da će biti ukinute ekonomske sankcije Turskoj kada bude uspostavljen trajni prekid vatre na sjeveroistoku Sirije.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u Ankari je danas primio potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mikea Pencea. Sastanak dvojice zvaničnika trajao je oko sat i 40 minuta. Prijemu je prisustvao i specijalni izaslanik SAD-a za Siriju James Jeffrey. Nakon prijema je održan sastanak delegacija dviju zemalja.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.