26.10.2019. 21:21
0
Bivši pakistanski premijer pušten na slobodu
Sud u Islamabadu danas je odobrio privremeno puštanje na slobodu bivšeg premijera Pakistana Nawaza Sharifa, koji u zatvori služi sedmogodišnju kaznu za pranje novca i korupciju.

Sudsko vijeće je Sharifu odobrilo privremeno puštanje na slobodu uz kauciju.  Associated press navodi da će drugo sudsko vijeće početkom sedmice donijeti odluku da li će zatvorska kazna Sharifu biti suspendovana zbog njegovih problema sa zdravljem. 

Lokalni zvaničnik provincije Punjab Yasmin Rashid rekao je da je Sharifovo zdravlje slabo i potvrdio je izvještaje da je bivši premijer tokom noći imao srčani udar i da je sada u stabilnom stanju.  Današnje ročište je zakazano nakon što je Sharifov brat Shahbaz podnio zahtjev za održavanje vanrednog procesa zbog pogoršanog zdravlja bivšeg premijera.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.