6.11.2019. 12:44
0
Indijac ubio 10 osoba: Stavljao im cijanid u lijekove i hranu da bi ih nakon smrti opljačkao
U Indiji je uhapšen muškarac zbog sumnje da je ubio 10 osoba tako što im je stavljao cijanid u lijekove ili vjerske posude kako bih ih, nakon njihove smrti, mogao opljačkati i uzeti njihov novac, zlato ili srebro.

Vellanki Simhadri (38) uhaopšen je jučer nakon što je priznao da je ubio 10 osoba u indijskoj državi Andhra Pradesh u razdoblju od februara 2018. do oktobra 2019. godine, priopćila je policija.

Prema informacijama policije, Simhadri je nekim svojim žrtvama davao prasadam, posvećenu hranu, u kojem se nalazio cijanid. Cijanid je inače kemikalija koja se koristi u proizvodnji i za čišćenje metala, ali koja može biti kobna u visokim dozama.

Drugim žrtvama je davao čisti cijanid tvrdeći da se radi o tradicionalnoj medicini.

Krao je prstenje, novac i zlatne ukrase

Prva navodna žrtva Vallabhaneni Umamahewara umrla je u svom vrtu 15. februara 2018. godine. Policija navodi kako je Simhadri dao Umamahewari (63) prasadam s cijanidom, tvrdeći da će mu takav posvećeni obrok donijeti sreću. Nakon toga je žrtvi ukrao 4 miliona rupija i jedan srebrni prsten.

Simhadri je kasnije ubio još osam drugih osoba na raznim lokacijama širom Andhre Pradesh, a uhvaćen je tek prilikom desetog ubojstva.

17. oktobar učitelj Kati Nagaraju (52) pronađen je mrtav u gradu Eluruu. Prethodne večeri rekao je ženi da ide u banku, ali se nikada više nije vratio kući. Policija je na nadzornim kamerama vidjela Simhadrija kako razgovara s Nagarajuom neposredno prije njegove smrti. Jučer ga je uhaopsila, a on je priznao 10 ubistava.

Prema informacijama policije, Simhadri je imao ogromne dugove i to je bio osnovni motiv za ubistva. Krao je žrtvama prstenje, novac i zlatne ukrase, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.