10.11.2019. 22:02
0
Izbori u Rumuniji: Iohannis i Dancila idu u drugi krug
Aktuelni rumunski predsjednik Klaus Iohannis pobijedio je u prvom krugu predsjedničkih izbora, a u drugom će se suočiti sa socijaldemokratkinjom Vioricom Dancilom, pokazuju izlazne ankete u nedjelju.

Drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 24. novembra.

Prema podacima Iohannis je osvojio 28,7 posto glasova, Dancila 22 posto, dok je šef stranke „Savez za spas Rumunije” Dan Barna osvojio 16,1 posto glasova.

Rezultati izborne komisije očekuju se sutra, a za sada je samo objavljeno da je izlaznost bila 48 posto, kao i da je zabilježeno rekordno glasanje dijaspore, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.