1.12.2019. 17:55
0
Stravična saobraćajna nesreća u Tunisu: Nakon slijetanja autobusa u provaliju, poginule 22 osobe
Najmanje 22 osobe su poginule kada je autobus sletio u provaliju na sjeveru Tunisa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova

U autobusu, koji je prevozio mještane na izlet u regionu Amdun, bile su 43 osobe, a 21 je zbog povreda prebačena u lokalne bolnice, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kaled Lahjun agenciji AP.

Nesreća se dogodila 185 kilometara od Tunisa na putu za Ain Draham, mjesto omiljeno među turistima zbog planinskog pejzaža na granici sa Alžirom, prenosi Srna.

Autobus, u vlasništvu privatne lokalne kompanije, sletio je sa puta u provaliju nakon što vozač nije uspio da savlada krivinu.

Ain Draham nalazi se na visini od 800 metara na padinama planine Đebel Bir, u okviru lanca Krumirije.

Fudbalska federacija Tunisa najavila je da će danas prije svih zakazanih utakmica biti odata pošta žrtvama minutom ćutnje, prenio je AP, prenosi Srna.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.