12.12.2019. 8:41
0
Preživjeli su erupciju vulkana, vratili se pomoći drugima: Koža im je otpadala
Jedan od turista koji su napustili otok netom prije erupcije bio je Geoff Hopkins koji je ispričao kako nikada neće zaboraviti krikove ozlijeđenih ljudi.

"Povedi me. Gorim. Spaljen sam!“ sjeća se Hopkins kako je vikala jedna žrtva, prenosi Hina.

Brod na kojem je bio Hopkins napustio je Bijeli otok netom prije erupcije koja se dogodila u ponedjeljak. Na otoku je tada ostalo četrdeset i sedam osoba.

Ubrzo nakon erupcije, posada broda odlučila se vratiti do otoka i pomoći ozlijeđenima.

"Vidjeli smo ljude u vodi kako plivaju dalje od otoka“, ispričao je Hopkins za CNN.


Geoff Hopkins bio je na izletu sa svojom kćeri Lillani kada se dogodila erupcija.

"Doveli su 23 osobe na brod, imale su užasne opekline", rekao je.

"Puno ljudi nosilo je kratke hlače i majice kratkih rukava tako da su im bila spaljena lica, ruke, noge. Otpadala im je koža, visjela s brade, prstiju. S laktova", dodao je Hopkins.

Posada broda kompanije White Island Tours očajnički je zamolila sve turiste s medicinskim znanjem da pomognu. Hopkins i njegova kći prošli su obuku prve pomoći i krenuli pomagati žrtvama.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.