17.12.2019. 19:13
0
U olujama u SAD četiri osobe poginule, 10 povrijeđeno
Četiri osobe poginule su danas, više od 10 ih je povrijeđeno, a mnogi su ostali bez domova u seriji tornada i oluja koji su pogodili jugoistok Sjedinjenih Američkih Država.

Broj žrtava nevremena porastao je jutros na četiri, nakn što je jaka kiša tokom noći pogodila Greenup County u Kentuckyju.

U tom dijelu SAD proglašena je opasnost od poplava, a spasioci su pokušali da spasu dvije osobe od kojih je jedna poginula.

Kako prenosi AP, nije jasno koliko je tornada protutnjalo regijom, ali je Nacionalna meteorološka služba od juče ujutro na Twitteru objavila više od 240 upozorenja.

Centar za predviđanje oluja objavio je najmanje 30 izvještaja o šteti koju je oluja pričinila u oblasti od istočnog Teksasa do Alabame i na sjever do Tennesseeja.

Pojedini gradovi otvorili su skloništa, jer se hladan front sudario sa toplijim iznad saveznih država koje izlaze na Meksički zaliv, pa su temperature naglo pale nakon što je oluja prošla.

Očekuje se da će se temperature spustiti ispod nule, što će otežati ponovno uspostavljanje snabdijevanja strujom više od 15.000 domova i firmi, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

OlujaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.