21.12.2019. 22:44
0
Pompeo Rusiji i Kini: Imate krv na svojim rukama
Američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je danas da Rusija i Kina imaju krv na svojim rukama pošto su uložile veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN kako bi, kako je naveo, blokirale isporuku humanitarne pomoći iz Turske i Iraka, namijenjenu milionima civila u Siriji.

"Veto koji su juče stavile Ruske Federacije i Kina na rezoluciju Saveta bezbjednosti, koja omogućava da humanitarna pomoć stigne do miliona Sirijaca je sraman", naveo je Pompeo u saopštenju.

Pompeo je Rusiji i Kini poručio "imate krv na svojim rukama", prenosi Reuters.

Rusija i Kina stavile su u Savjetu bezbjednosti UN veto na prijedlog rezolucije kojom se predviđala dostava humanitarne pomoći iz Turske i Iraka u Siriju.

Kako je javio Reuters, rezolucija, koju su predložile Belgija, Kuvajt i Njemačka, predviđala je dostavljanje pomoći u narednih 12 mjeseci preko dva punkta u Turskoj i jednog u Iraku.

Rusija je, međutim, bila spremna da odobri dva prelaza u Turskoj na šest mjeseci i predložila je svoju rezoluciju, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.